1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Algı operasyonu kamuoyunu yanıltıyor"
"Algı operasyonu kamuoyunu yanıltıyor"

"Algı operasyonu kamuoyunu yanıltıyor"

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, yükseköğretime zarar vermesine rağmen, durumu gizlemeye çalışıyor.

A+A-

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) kamuoyuna yaptığı basın açıklamalarıyla algı operasyonu yürüttüğü ve yükseköğretime zarar vermesine rağmen bu durumu gizlemeye çalıştığı gerekçesiyle eleştirilerin odağında. Üniversitenin sahibi, MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın eşi Ece Uysal, rektör ve mütevelli heyetinin, kendi sorumluluklarını ve denetim eksikliklerini örtbas etmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Üniversitenin, Kıbrıs Türk yükseköğretimine destek verme ve itibarını geri kazandırma yönündeki açıklamaları, kamuoyunda tepkilere yol açtı. Eleştiriler, kendi üniversitesinde yönetim zafiyetleri yaşanırken, yükseköğretime yardım eli uzatma ve akıl verme çabasının samimiyetsiz olduğunu öne sürüyor. Yönetimdeki eksikliklerin ve sorumsuzlukların yaşanan sorunlara zemin hazırladığı vurgulanırken, Levent Uysal ve mütevelli heyetinin sorumlu olduğu ve yargılanması gerektiği ifade ediliyor.

Kıbrıs Türk kamuoyu, "masumuz ve yükseköğretime destek olacağız" gibi açıklamaları güvenilmez bulurken, üniversitenin sahibi Ece Uysal ve üniversitenin yöneticilerinin de suçlamalarla ilişkili olan kişilerle birlikte yargılanmalarının gerekliliğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.